Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Valtuustoaloite: Tampere julistaa nollatoleranssin koulukiusaamiseen

Lisätty 17.05.2021

Heti alkuun myönnän: vajaan kuukauden päässä siintävät kuntavaalit vaikuttivat siihen, että jätän tänään valtuustoaloitteen.

Mietin (vaimon kanssa), että mikäli tänään olisi viimeinen kaupunginvaltuuston kokoukseni, niin onko jotain, mitä on syytä vielä isosti esiin nostaa. 

Olen kuluvalla kaudella luonnostellut aloitteet ainakin koirapuiston perustamisesta, kaupunginyhtiöiden hallitusten valitsemisesta ilman puoluekirjoja, digitalisaatiokehityksen johtamisesta (yhteistyössä Jouni Markkasen kanssa), koulujen & päiväkotien pihojen muuttamisesta viherpihoiksi, vain kotimaisen lihan käyttämisestä ruokaloissa (Keskustan ryhmäaloite) ja sunnuntaipysäköinnin maksuttomuudesta (Keskustan ryhmäaloite).

Parhaani mukaan olen koettanut kuntaveronmaksajan asialla olla niin valtuustossa kuin kaupunginhallituksessa. Onko jotain, mitä piti vielä esiin nostaa?

On.

Koulukiusaamisesta puhutaan paljon ja sitä tapahtuu. Osittain kyse on eittämättä resursseista, mutta myös tahdosta ja asenteista. Lapsilla ei pahimmillaan ole edes kanavaa, jota pitkin saa kiusaamiskokemuksensa käsittelyyn mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, luottamuksella.

Asiaan on mahdollista saada parannusta. Se alkaa selkeällä julistuksella, jonka tekee kaupungin ylintä päätösvaltaa käyttävä taho, kaupunginvaltuusto. Kyse on perimmiltään asenteista. Tampereella ei sallita koulukiusaamista. Piste.

Alla valtuustoaloitteeni kokonaisuudessaan. Toki toivon, että saan olla salissa vielä, kun seuraava valtuusto tätä käsittelee. Tampere ei tullut vielä valmiiksi.

--

VALTUUSTOALOITE: TAMPERE JULISTAA NOLLATOLERANSSIN KOULUKIUSAAMISEEN

Esitän, että Tampereen kaupunginvaltuusto julistaa nollatoleranssin koulukiusaamiseen.

Koulut velvoitetaan noudattamaan linjausta ja käsittelemään jokaisen kiusaamistapauksen tiukimpia mahdollisia kurinpitotoimia soveltaen.

Oppilaille luodaan kanava, jonka kautta he saavat itseensä tai luokkakaveriinsa kohdistuvan kiusaamisen ilmoitettua tapauksissa, joissa omat opettajat eivät ole tilannetta saaneet ratkaistua.

Tarvittaessa koulukiusaamisen poistamiseen ohjataan riittävät lisäresurssit.

 

Tampereella 17.5.2021

Kalle Kiili

kaupunginvaltuutettu

--