Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pienellä budjetilla, isoilla asioilla

Lisätty 09.02.2019

Viikon kirjoituksessa kokoan vastauksen kysymykseen, jonka kuulen nyt useita kertoja viikossa: ”Miten sulla kampanja etenee?”.

Lyhyt vastaus on, että eipä tässä ihmeempää kampanjaa ole tulossa, vähän vielä normaaliakin hanakammin vaan pyrin asioihin kantaa ottamaan.

Itse miellän vaalit työnhakuprosessiksi. Näin ollen ”vaalityö” ei terminä kuulu sanavarastooni. Työtä tehdään ennen ja jälkeen vaalien, mutta ei vaalien vuoksi. Joten en ole jäämässä pitkille vaalivapaille itseäni täyspäiväisesti myydäkseni. Keskityn ensisijaisesti nykyisten työtehtävieni hoitamiseen.

Mikäli minut valitaan kansanedustajan työhön, keskityn sitten samaan tapaan siihen työhön – en vaalityöhön johonkin toiseen hommaan.

Uskottavuuden vuoksi, että kyllä tässä tosissaan ehdolla ollaan, muutaman tuhannen euroa joutuu välttämättäkin vaaleihin käyttämään. Tällä ikää ja uskolla omiin kykyihinsä ei nähdäkseni kuitenkaan ole järjellistä yrittää ostaa itselleen uutta työtä kymmenien tuhansien vaalikampanjalla.

Yllättävän vähän, ei juuri lainkaan, puhutaan siitä, miten rahalla on merkitystä kansan valintoihin. Nyt tämä on muuttumassa, kun sisällöntuotantoa voi harjoittaa jokainen ja esimerkiksi vaalikoneet ovat tärkeässä roolissa – ja ovat ilmaisia ehdokkaille.

Anonyymeistä rekrytoinneista puhutaan kyllä, mutta samat tahot jotka niitä haluavat edistää, kyllä mielellään pyrkivät poliittisiin tehtäviin ensisijaisesti kuvillaan.

Mikäli te minut edustajaksenne valitsette, minun on helppo toimia uusissa tehtävissäni, kun uskoakseni valitsette minut aikaisempien tekojeni ja ajatusteni vuoksi. Joten tulen jatkamaan samaan tyyliin, olemaan asialla.

Olen kirjoittanut yli 70 mielipidekirjoitusta 6,5 vuodessa Pirkanmaalla. Näitä on luottavissa sivustoni osiossa Julkaistut kirjoitukset. Mielipidekirjoittelu on hyvä kanava meille, jotka emme oikein osaa olla sanomattakaan näkemystämme aina silloin, kun keskustelusta selvästikin jokin näkökulma vielä puuttuu.

Nyt täytyy mennä löylyihin, joten palaan kirjoituksen kanssa johonkin asiaan jälleen viikon kuluttua lauantaina, ennen saunaa. Ensi viikolla on alustavasti odotettavissa jonkin sortin ystävänpäivä-spesiaali..

Parahin terveisin,

*Kalle

Kalle eduskuntaan!Kalle eduskuntaan!