Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Miksi kannattaa valita Kalle Kiili, 143?

Lisätty 12.04.2019

1. Tuottavuuden vuoksi

Minut kannattaa laittaa töihin, koska hyötyni Suomelle, suomalaisille ja Pirkanmaalle olisi kansanedustajan palkkaa suurempi. Olen aina katsonut, että työnantajani saa enemmän kuin antaa ja niin toimin myös jatkossa. Valitset minut sitten lainsäätäjän työhön tai jatkaessani nykyisen työnantajani palveluksessa.

Otan muutaman yksittäisen käytännön esimerkin ääripäistä urani varrelta:

  • Elementtityöntekijänä kesäisin 2003-2004: Opettelin nopeasti työvaiheet muotin teosta viimeiseen liipanvetoon, jotta pääsin tekemään tuottoa urakkapalkalla: ~20m2 eristetyn navettaulkoseinän teosta yksin alusta loppuun sain noin 100e. Hommaan meni hien välillä kuivamatta 6-7 tuntia, joten opiskelija sai hyvän tuntipalkan, mutta hyötyni oli palkkaani suurempi.
  • Ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilönä sovin Nokian Jyväskylän yksikön henkilöstön puolesta, millä ehdoilla teemme silloin suunnittelussa olleen tuotteen valmiiksi. Projektiin kuului valtaosa yksikön henkilöstöstä. Henkilöstö sai viisinumeroisen bonuksen ja keskimäärin vuoden palkan + muutaman kuukauden palkallisen ajan, kun projekti saatiin aikataulussa päätökseen. Työnantajan saama hyöty oli huomattavasti suurempi jo laskelmissa.
  • Insinööriliiton kehityspäällikkönä lähdin rakentamaan Lean Six Sigma Yellow belt -koulutusta jäsenistölle tarjottavaksi varsinaisen työni ohessa. Pelkästään tällä viikolla sain jakaa täysille ryhmille sertifikaatit Raumalla ja Porissa. Koulutuksen hinta vapailla markkinoilla on yleisesti yli 1000 euroa/hlö. Näin ollen tuotin tällä viikolla Insinööriliiton jäsenille, eli työnantajalleni, yli 40 000 eurolla arvoa – varsinaisten vastuideni ohessa.

Tuottavuutta yleisesti käsittelin taannoin Insinööri-lehdessä: https://insinoori-lehti.fi/tasta-on-kysymys/tyon-tuottavuuden-parantaminen-on-yhteinen-tavoite/ (kaikki linkit aukeavat uuteen ikkunaan)

 

2. Ratkaisevien esitysten vuoksi

Ilmasto lämpenee, suomalainen yksilö käytöksellään pelastaa?

Ilmastokeskustelu on mennyt paljon ideologisen hömpötyksen puolelle itse ongelman juurisyiden ratkaisemisen sijaan. Vihervasemmiston ulostulojen seuraaminen aiheen tiimoilta sattuu sieluun ja ruumiiseen. Jotkut jo edistävät vapaaehtoista lapsettomuutta ilmastotekona. Se ei ole enää mitään muuta kuin järjetöntä touhua.

Autoilukeskusteluun liittyen kirjoitin keskiviikkona Aamulehdessä otsikolla Polttomoottorit kehittyvät päästöttömiksi, jonka lopussa totean ”Ideologioilla ei maailmaa pelasteta, vaan luonnontieteitä ymmärtämällä ja soveltamalla.

Isoja vaikutuksia ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi saadaan teknologioiden kehitykseen panostamisen lisäksi kattavilla kansainvälisillä sopimuksilla. Tekniikka ja Talous uutisoi juuri, miten Intia rakentaa yhden 1 600 MW:n Olkiluoto 3:n verran lisää hiilivoimaa. Esimerkiksi Suomen metsäteollisuuden ajaminen päästöihin välinpitämättömästi suhtautuviin maihin vain pahentaa ongelmaa.

Maapallon asukkaina kun elämme saman taivaan alla.

 

Maahanmuutto, uhka vai mahdollisuus?

Jaan heti tämän kysymyksen kahteen osaa, työperäiseen maahanmuuttoon ja turvapaikkaprosessin kautta muuttaviin, koska nämä kaksi tilanne eriävät niin täysin toisistaan.

 

Työperäisen maahanmuuton edellytyksenä on sitova työtarjous tai työsopimus. Meillä on työvoimapulaa useilla aloilla ja tätä ei vain ratkaista muutoin kuin siten, että saamme työvoimaa myös ulkomailta. Esimerkiksi lehtien jakelu, siivoaminen ja kasvihuonetyöt olisivat jääneet jo kauan sitten tekemättä, mikäli ulkomaista työvoimaa ei oltaisi maahan saatu. 

Pohdin saatavuusharkinnan kahta puolta viime joulun alla Insinööri-lehdessä: https://insinoori-lehti.fi/tasta-on-kysymys/kolikossa-on-aina-kaksi-puolta/

 

Turvapaikkaprosessia taas tulee selkeästi kiristää maahan yksin tulevien miesten osalta. Maahan on nykyisen turvapaikkaprosessin kautta päässyt miehiä, jotka ovat välinpitämättömiä lainsäädännöstämme ja ihmisten itsemääräämisoikeudesta niin seksuaalisuuden osalta kuin muutoinkin.

Esitin tammikuussa Aamulehdessä ratkaisuehdotuksen asiaan: Puolustusvoimat pyörittämään miesten vastaanottokeskuksia.

Ongelman päivittely perussuomalaisten tapaan kun ei ratkaise yhtään mitään.

 

Pikavippiyhtiöille rajoituksia 

Pikavippiyritykset, nuo kansalaisten ahdingosta lihovat rahoitusmaailman raatokärpäset, on saatava kuriin. Tähän esitin kolme lainsäädäntömuutosta tehtäväksi viime elokuussa Aamulehdessä: https://www.aamulehti.fi/mielipiteet/kansalaisia-on-ryhdyttava-suojelemaan-pikavippiyhtioilta-rahoitusmaailman-raatokarpasilta-201141527

 

3. Koska olen asialla

Tampereen kuntapolitiikassa olen johdonmukaisesti puolustanut työssäkäyvän tai työhön pyrkivän ihmisen oikeutta hyvään elämään ja halutessaan omistusasumiseen. Työ eritoten perhekokoisten kohtuuhintaisten omistusasuntojen lisäämiseksi tarjontaan on toki kesken – ja sitä olisi helpompi tehdä kansanedustajan mandaatilla. 

Asunto- ja kiinteistölautakunnan kokouksessa olen puolustanut ihmisiä koneiston sijaan vuokrankorotuskysymyksissä. Tässä ajankohtainen selvitykseni Viranomaiset eivät puhu totta Kalevan tonttivuokriin liittyen

Edellisessä valtuuston budjettikokouksessa määrittelin Tampereen heikon taloustilanteen syyksi sen, että Tampere unohti keskiluokan. Sama unohdus on tapahtumassa myös valtion tasolla.

Niiden hoitaminen ja auttaminen yhteiskunnan toimesta, jotka eivät siihen itse pysty, on minulle erittäin tärkeää. Sen vuoksi edistän työllisyysasteen nostoon johtavia toimia ja sitä, että työnteko on aina kannattavaa. Sen kautta meillä on varaa pitää huolta heikommassa asemassa olevista.

Toistaiseksi en ole vastuuta paennut, vaan sitä saanut – tarvittaessa ottanut – ja kantanut. Tästä löytyy näyttöjä niin töistä, järjestöistä kuin politiikastakin.

Olen myös perehtynyt lainsäätäjän toimeen kirjoitussarjassa Kalle lukee lakia, jonka osat löydät täältä blogista. Viimeisin jakso on nimeltään Laki määrää näkövammaisen keräämään opaskoiransa jätökset, jossa johtopäätökseni on selkeä:

Niin, olen ehdolla eduskuntaan, koska siellä on selkeästi tarvetta luku- ja kirjoitustaitoiselle lainsäätäjälle, joka hahmottaa ja jopa osaa ohjata kokonaisuuksia.

Parahin terveisin,

Kalle Kiili

 

ps. Mikäli perustelut eivät uponneet, voi minua äänestää pelkästään hyvän kuvankin vuoksi – onhan Hilma nyt vaan niin mahtava koira ;)