Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Maailma ei ole valmis.

Eteläpuistossa ON kehittämistä

Lisätty 27.03.2017

Turuilla ja vaalitoreilla kohtaan useasti kysymyksen: mitä Eteläpuistolle pitäisi tehdä, vai pitäisikö mitään? On aika vastata kysymykseen myös julkisesti...

Perheemme asuu kohtalaisen lähellä Eteläpuistoa, joten kirjoitan todellisesti omasta lähiympäristöstäni. Hyviä mielipiteitä on sekä rakentamisen että puiston koskemattomuuden puolesta esitetty, mutta nähdäkseni (tämäkään) asia ei ole niin musta-valkoinen.

Nykyisellään Eteläpuisto ei palvele kaupunkilaisia virkistysalueena siten, kuten tuollaisella sijainnilla olevan puiston pitäisi palvella. Se on ohikulkupaikka joillekin lenkkeilijöille, siellä on mm. hengenvaarallinen pulkkamäki lapsille - mäki näet päättyy lähes pystysuoraan rotkoon. Myöskään rantaa ei ole suunniteltu "käyttöön".

Puiston vieressä jakaa mielipiteitä myös vanha kulkutautisairaala, joka todellakin näyttää vanhalta ja että sieltä saa kulkutauteja. Ymmärrän, että kulttuurihistoriallisesti arvokkaita ränsistyneitä taloja tulee suojella - tämä vanha kulkutautisairaala ei mielestäni ole sellainen kohde, jota ilman tulevilla sukupolvilla tulisi olemaan aukko kulttuurihistoriallisessa ympäristössään.

Mielipiteeni aiheesta näin ollen on, että Eteläpuiston ympäristöön ja myös nykyisen puiston alueelle mahtuu rakentamista, jolla voidaan mahdollistaa myös jäävän puisto-osan ja rannan kehittäminen todelliseksi virkistysalueeksi uimarantoineen kaikille kaupunkilaisille. Tämä ei tarkoita, että asfaltti korvaisi puiston, vaan että puistoa kehitettäisiin - vaikka se sitten vähän pienenisikin. Kuulemma koko ei aina ratkaise, vaan miten sitä käytetään..