Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Maailma ei ole valmis.

Tästä blogista ja sivustolta löydät Elämän keskeltä syntyneitä näkemyksiäni.

*Kalle Kiili

Nekalan kirjaston sulkeminen ei paranna kaupungin ongelmia

Lisätty 19.04.2018

Kirjoitin tänään Aamulehdessä otsakkeella Säilytetään Nekalan kirjasto, keskitytään prosesseihin. Mielipidekirjoitukseen mahtuu rajattu määrä merkkejä, joten avaan tässä ajatustani laajemmin.

Lue kokonaan »

Taitettu indeksi ei poistu

Lisätty 05.01.2018

Aamulehti julkaisi tänään otsikon mukaisen kirjoitukseni. Huomaan saavani yhteydenottoja kirjoituksen johdosta, joissa esitetään mielipiteitä, joilla yritetään kiistää kirjoituksessa esittämäni faktat.

Näin ollen kokoan tähän lähteet, joista löytyy peruste mm. väitteelle ”Taitettu indeksi ei heikennä eläkeläisten elintasoa” ja ”Eläkeläistalouksien nettovarallisuus on yli kaksinkertaistunut 20 vuodessa ja kasvanut palkansaajia enemmän”. ...

Lue kokonaan »

Eteläpuistossa ON kehittämistä

Lisätty 27.03.2017

Turuilla ja vaalitoreilla kohtaan useasti kysymyksen: mitä Eteläpuistolle pitäisi tehdä, vai pitäisikö mitään? On aika vastata kysymykseen myös julkisesti...

Lue kokonaan »

Tampereen vuokratontit hinnoiteltu liian kalliiksi

Lisätty 24.03.2017

Vaalit lähestyvät ja otsikossa on aihe, joka Tampereen kaduilla tasaisesti puhuttaa. Ajattelin kirjoittaa näkemykseni aiheesta blogiin, mutta muistin että olen kirjoittanut tällä otsikolla Aamulehteen 12.10.2014. Artikkelin löydät tästä.

Lue kokonaan »

Posti pysyköön lestissään

Lisätty 18.01.2017

Postin palvelut nousivat puheenaiheeksi, niin jaoin tuoreet omat kokemukseni Aamulehden mielipidepalstalla 18.1.2017

---

Lue kokonaan »

Osallisen kansalaistunne kaipaa kasvualustaa

Lisätty 03.01.2017

Presidentin uudenvuodenpuheen aikaan saama kirjoitus julkaistu Aamulehdessä 3.1.2017

---

Lue kokonaan »

Takaisinottovelvollisuus ongelma työllistämiselle?

Lisätty 26.10.2016

Nokian Suri väittää Kauppalehdessä: "Uusia työntekijöitä ei voida palkata eri tehtäviin takaisinottovelvoitteen takia".

Nokialta kenkää saaville tarjotaan kuitenkin eropakettia, jossa firma ostaa työntekijältä pois mahdolliset jälkiseuraamukset, mukaan lukien takaisinottovelvollisuuden. Tämän eropaketin valitsee suuruusluokkana 95% työnsä menettäneistä. Ne jotka eivät pakettia ota, ovat lähes poikkeuksetta jo riitauttamassa irtisanomistaan tai heillä on paremmat eläkejärjestelyt mielessä.

Lue kokonaan »

Tamperelaiset ansaitsevat ratikkavaalit

Lisätty 02.10.2016

Tänään 2.10.2016 Aamulehti julkaisi otsikon mukaisen kirjoitukseni. Tässä lehteen lähettämäni mielipide kokonaisuudessaan, jossa haluan nostaa esiin näkemyksen, että ratikkapäätös pitäisi siirtää ensi vuoden kuntavaalien yli, jotta kaupunkilaiset pystyisivät aidosti vaikuttamaan näin mittavaan päätökseen.

---

Lue kokonaan »

Muutoksen tuulet puhalsivat Aulangolla Insinööriliiton edustajakokouksessa

Lisätty 22.05.2016

Insinööriliiton edustajakokouksella ei ollut helppo päivä perjantaina 20.5.2016. Liiton puheenjohtajan ja hallituksen erottaminen on aina ikävä asia. Joskus silti välttämätön toimenpide tulevaisuutta ajatellen. "Uuden" Insinööriliiton hallitukseen edustajakokous valitsi allekirjoittaneen 1. varapuheenjohtajan tehtävään. Tästä lähdetään nöyrin mielin rakentamaan yhtenäistä ja vahvaa Insinööriliittoa.

Lue kokonaan »

Oppositiopolitikoinnilla matto Lylyn jalkojen alta

Lisätty 09.03.2016

Joidenkin liittojen toiminta pakotti kirjoittamaan suoraan mitä ajattelen. Lähetin mielipidekirjoitukseni Aamulehteen ja yllätyksekseni kirjoitus julkaistiin netissä ennen kuin lehti ehti painoon:

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/microsoftin-paaluottamusmiehelta-tylytysta-sakn-liitoille-mustasi-koko-ay-liikkeen-maineen/

Lue kokonaan »